Pražnjenje septičkih jama

Pražnjenje septičkih jama - Vodoinstalaterski servis Rade - Vodoinstalater BeogradPražnjenje septičkih jama, odnosno frekvencija pražnjenja se zasniva na veličini septičkih jama i stepenu korišćenja. Koliko često treba raditi pražnjenje septiče jame? Ovo pitanje muči sko ro svakoga ko brine o nekoj septičkoj jami.
Određivanje frekvencije pražnjenja septičkih jama se može uraditi na osnovu nekoliko faktora, a najvažniji su kapacitet, način korišćenja i mesto na kome se septička jama nalazi.

Neki projektanti i neki drugi "stručnjaci" obično predviđaju pravilo koje uglavnom nema smisla, kao što je "pražnjenje septičke jame jsdnom godišnje" ili čak "pražnjenje septičke jame svake dve godine". U nekim slučajevima se preporučuje i pražnjenje septička jame svakih nekoliko meseci. On što je jedino tačno je da u stvari ne važi jedno pravilo za sve septičke jame.

Septičku jamu treba prazniti po potrebi ili po pretpostavci ukoliko se zna da će doći do većeg korišćenja u nekoj sezoni ili delu godine u odnosu na ostatak vremena ili pre početka sezone većih padavina, posebno u ravničarskim krajevima. Pražnjenjem septičke jame pre perioda veće upotrebe ili početka kišne sezone se radi da bi se obezbedio veći prostor i izbeglo pražnjenje po lošem vremenu ili da bi se izbeglo prelivanje zbog dotoka veće količine otpadnih voda.

Redovno pražnejnje septičke jame i čišćenje septičke jame i kanalizacionih cevi koje vode do nje, predstavlja važan korak u brizi o septičkom sistemu i produžava njegovu funkcionalnost.

Vodoinstalaterski servis Rade ima svu potrebnu opremu za brzo i efikasno pražnjenje svih vrsta septičkih jama i rezervoara otpadnih voda. Ukoliko je potrebno, možemo izvršiti i snimanje kanalizacije kamerom, kako biste bili sigurni da je sa odvodnim instalacijama sve u redu. Ako se i desi neka vrsta zagušenja cevi koje vode do septičke jame, mašinskim odgušenjem kanalizacije se može rešiti i taj problem.